Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
Nya recept från Radiokockarna varje vecka i P4 Sjuhärad

Apelsinsallad med jordgubbssås

 5-6 port

8 apelsiner
några nypor socker om det behövs
Jordgubbssås:
300 g frusna jordgubbar
½-1 dl vatten

Till servering:
Mjukrörd vaniljglass

Gör så här: 

1. Skär med kniv bort skalen från apelsinerna. Skiva apelsinerna och skär dem därefter i bitar. Lägg apelsinbitarna i en skål och strö ev på lite socker.

2. Mixa de frusna jordgubbarna med lite vatten till en slät sås.

3. Servera apelsinsalladen med jordgubbssås och mjukrörd vanilglass.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".