Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
Nya recept från Radiokockarna varje vecka i P4 Sjuhärad

Apelsin-Gino

Publicerat fredag 23 januari 2009 kl 10.26

 4 port

ca 50 g vit blockchoklad
ca 1 dl mandelspån
8 apelsiner 

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 275°, grill

2. Riv chokladen på den grova sidan av rivjärnet.

3. Hetta upp en teflonpanna och rosta, utan matfett, mandelspånen så att de får färg.

1. Skala apelsinerna med kniv så att det vita på insidan av skalet följer med. Skär ut hinnfria apelsinfiléer.

2. Lägg upp filéerna direkt på ugnssäkra tallrikar. Strö över choklad och mandelspån. Grädda i den övre delen av ugnen ett par minuter eller tills chokladen smält och fått färg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".