Kokospanerad koljafilé med het sås på tomat och sambal oelek

4 personer 

600 g koljafilé
Mjöl
2 uppvispade ägg
4 msk kokosflingor
2 msk ströbröd
Salt och nymalen vitpeppar
Smör och rapsolja till stekning
Het sås på tomat och sambal oelek

1: Del koljan i 4 fina portionsbitar, salta och peppra. Blanda ströbröd och kokosflingor

2: Panera koljan i denna ordning, mjöl, ägg och kokosblandningen.

3: Stek koljan gyllenbrun på medelvärme i smör och rapsolja. 

Het sås på tomat och sambal oelek
2 dl matlagnings yoghurt
2 tomater
1 tsk sambal oelek
Saften från 1 limefrukt
1 tsk socker
Flingsalt 

1: Klyfta tomaterna och skär bort kärnorna. Strimla tomaterna och blanda dom tillsammans med yoghurt och övriga ingredienser. Smaka av med lite flingsalt. Servera ris och en härlig sallad med ekologiska grönsaker till koljan.

Göran Nilsson

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".