Ugnsgratinerad kassler med champinjoner och tomat

4 Personer 

500 g kassler
Smör
1 gul lök, finhackad
6 tomater, skivade 

Sås
Smör
500 g färska skivade champinjoner
1 rödlök, finhackad
2 msk mjöl
2 dl vispgrädde
2 dl röd mjölk
100 g riven ost
Salt och nymalen vitpeppar 

1: Sätt ugnen på 200 C

1: Börja med såsen. Smörfräs champinjoner i en kastrull så att all vätska försvinner.

2: Klicka i en klick smör till, blanda ner den finhackade rödlöken.

3: Fräs champinjonerna och löken någon minut.

4: Blanda ner mjölet och häll på grädden och mjölken.

5: Koka såsen några minuter till lagom tjock konsistens.

6: Tillsätt osten och smaka av med salt och nymalen vitpeppar.

7: Skär kasslern i skivor.

8: Lägg kasslern i en smörad ugnsform och de skivade tomaten ovanpå.

9: Häll över såsen och ställ in kasslern i ugnen i ca 15 minuter tills den fått en vacker färg.

10: Servera med nykokt potatis och sallad.

Göran Nilsson

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".