Lime- och sockeröverbakad regnbåge med mild rosepepparsås

4 personer 

600 g regnbågsfilé
4 msk socker
½ msk salt
Rivet skal från en limefrukt
Smör 

1: Sätt ugnen på  200 C. Skär regnbågen i 8 fina bitar. Blanda socker, limeskal och salt. Fördela blandningen över regnbågen. Lägg regnbågen på en smord ugnsform, låt regnbågen dra åt sig sockerblandningen i 30 minuter. Sätt in regnbågen i ugnen i ca 10-12 minuter (innetemperatur 58C) 

Mild rosepepparsås
Smör
1 finhackad schalottenlök
1 msk krossad rosépeppar
1 msk koncentrerad kycklingfond
1½ dl vatten
2 dl vispgrädde
1 tsk socker
Salt och nymalen vitpeppar 

1: Fräs lök , rosépeppar hastigt i en kastrull. Häll på kycklingfond, vatten och grädde. Låt såsen koka till lagom tjock konsistens. Tillsätt socker och smaka av med salt och nymalen vitpeppar. Servera med kokt potatis och nykokta primörer

Trevlig Helg

Göran Nilsson

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".