Fläskfilégryta med kryddstark korv

4 personer

600 g fläskfilé
2 kryddstarka korvar
2 röda paprikor, strimlad
150 g färska champinjoner, skivade
1 msk tomatpuré
2 dl matlagningsgrädde
1 msk koncentrerad kalvfond
1 dl vatten
Salt och nymalen svartpeppar

1: Putsa fläskfilén och skär den i tunna skivor.

2: Skär korven i tunna skivor.

3: Bryn fläskfilén tillsammans med korven i en stekgryta någon minut.

4: Lägg i paprika, champinjonerna och låt bryna med köttet ett par minuter

5: Blanda ner tomatpurén och rör om ordentligt.

6: Tillsätt grädde, kalvfond och vatten.

7: Låt grytan puttra i 5-10 minuter.

8: Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.

9: Servera pasta eller ris till grytan.

Smaklig Måltid

Göran Nilsson

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".