Frasvåfflor utan grädde

ca 8 st

4 dl mjölk
1 tsk bakpulver
3 dl vetemjöl
100 g smält smör 

Beredning

1. Blanda vetemjöl, bakpulver o h hälften av mjölken till en jämn smet.

2. Tillsätt resten av mjölken och det smälta, avsvalnade smöret.

3. Hetta upp våffeljärnet. Lägg ¾-1 dl smet och grädda våfflorna guldbruna.

4. Våfflor med bakpulver bör ätas nygräddade.

Variera våfflan så här:

·        Tillsätt en matsked torkade örtkryddor i smeten. Servera sedan våfflan som en liten förrätt med creme fraiche, löjrom och dill.

·        Tillsätt 1 dl finriven ost, t ex Västerbotten, lagrad Svecia eller Präst.

·        Blanda 50 g grovt riven blockchoklad i smeten och servera den med vispad grädde och aprikospuré.

·        Smaksätt med 1 tsk krossade kardemummakärnor.

·        Om man vill ha lite grövre våfflor kan 1 dl vetemjöl bytas ut mot grahamsmjöl.

·        Med lite rivna morötter eller rödbetor får våfflorna ny färg och smak. Beräkna ca 300 g finrivna morötter eller rödbetor. Bäst passar lingonsylt till dessa våfflor.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".