Citrusmarinerad kyckling

4  port 

3 kycklingfiléer 

Marinad
1 apelsin
1 citron
1½ tsk salt
1 krm malda kryddnejlikor
½ tsk kummin
½ tsk dragon
1 vitlöksklyfta

Sås
Marinad + vatten = ca 3 dl
1 buljongtärning
2 msk vetemjöl +½ dl vatten
1 dl mellangrädde
persilja

Gör så här

1. Pressa apelsin och citron i en citruspress. Häll saften i en plastpåse, blanda ner salt, kryddor och vitlök. Skär kycklingfiléerna mitt itu på längden och lägg sedan delarna i marinaden och knyt till påsen. Låt stå i kyl 4-8 timmar.

2. Lägg kycklingdelarna i en kastrull, häll på marinaden + vatten, smula ner en buljongtärning. Koka upp och låt sjuda i ca 15 min.

3. Skaka ut vetemjöl och vatten i en redningsbägare, häll redningen över kycklingen under omrörning. Låt koka 2-3 min. Häll i grädde, låt det hela få ett uppkok.

4. Garnera med hackad persilja.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".