Rostbiff med kålrotssallad, serveras med en sås på enbär och dill

4 portioner
½ Kg rostbiff
1½ tsk salt
1½ tsk paprikapulver
1 tsk grovmalen svartpeppar

1: Sätt ugnen på 175 C.

2: Blanda salt, paprikapulver och svartpeppar.

3: Lägg rostbiffen i ugnssäker form. Gnid in rostbiffen med kryddblandningen. Sätt in rostbiffen i ugnen, använd termometer. Temperaturen på rostbiffen skall vara 58 C.

4: Tag ur rostbiffen från ugnen, linda in den i folie.

5: Servera rostbiffen varm eller kall i tunna skivor.

Kålrotssallad
500 g kålrot
2½ msk kallpressad rapsolja
1 msk rödvinsvinäger
1 finhackad vitlöksklyfta
1 msk finhackad dill
1 tsk socker
Flingsalt och nymalen svartpeppar

1: Skala och tärna kålroten, koka tärningarna i 3- 4 minuter. Häll kålrotstärningarna i ett durkslag och spola kallt på vatten.

2: Blanda kålroten med övriga ingredienser, smaka av med salt och nymalen svartpeppar.

Sås på enbär och dill
1½ dl crème fraiche8 torkade enbär
2 msk finhackad dill
2 tsk flytande honung
½ Tsk socker
salt

1: Finhacka enbären mycket fint.

2: Blanda enbären med alla övriga ingredienser, smaka av med salt.

Göran Nilsson

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".