Makrillfilé med chili frästa räkor och gräddkokta murklor

4 personer 

 

 

4 mindre makrillfiléer
32 st räkor med skal
1 röd chili
1 limefrukt
smör och olja till stekning
Salt och peppar från kvarn 

Gräddkokta Murklor
1 liten burk murklor
2 schalottenlök
Smör
2 dl grädde
Salt och nymalen vitpeppar 

1: Skala räkorna, dela chilin på längden och ta bort kärnorna.

2: Finhacka chilin mycket smått och klyfta limen.

3: Stek makrillen ca 2 minuter på varje sida, salta och peppra.

4: Fräs räkorna och chilin hastigt i en het stekpanna med olja och smör.

5: Pressa limesaft över räkorna och salta lite.

6: Lägg fisken på ett fat och skeda över blandningen.

7. Servera färsk potatis, murkelsås och nykokta vårprimörer till.

Gräddkokta murklor 

1: Grovhacka murklorna och skölj dom sedan noga. Fräs löken ihop med murklorna i smör, slå på grädden och låt såsen koka ner till lagom tjock konsistens.

2: Smaka av såsen med salt och nymalen vitpeppar.

Göran Nilsson

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".