Skepparströmming med potatispuré

4 personer

600 g strömmingsfiléer (Så små som möjligt)
2 dl grädde
1 msk svensk senap
2 msk färskpressad citron
1 tsk socker
½ dl finlipt dill
Salt och nymalen vitpeppar
3 msk smör
2 msk ströbröd

1: Sätt ugnen på 175 C.

2:Blanda grädde, senap, citron, socker och dill. Smaka av lagen med salt och nymalen vitpeppar

3: Smörj en ugnsform, rulla strömmingen med skinnsidan utåt. Lägg strömmingen på formen och salta lite.

4: Häll på lagen och klicka på smöret. Sätt in strömmingen i ugnen, tag ut strömmingen efter 15 minuter och strö på ströbrödet. Sätt in formen i ca 20 minuter till gyllenbrun färg.

Potatispuré
600 g potatis
1½ dl standarmjölk
25 g smör
Salt och nymalen vitpeppar

1. Skala och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och låt det ånga av.

2. Pressa potatisen genom en potatispress i en bunke. Värm mjölken och smöret tillsamman, blanda ner i den pressade potatisen. Vispa till en jämn och fin och fin puré.

3. Smaka av med salt och nymalen vitpeppar.

Göran Nilsson

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".