Gulaschsoppa med potatis

4-5 pers

500 g benfritt nötkött (grytbitar)
1 litet märgben
4 medelstora gula lökar
2 vitlöksklyftor
1 grön paprika
1 röd paprika
2 msk tomatpuré
3-2 msk smör eller margarin
12 dl vatten
4- 6 msk paprikapulver (beroende på hur starkt paprika pulver och vad man gillar- smaka!)
1 tsk hel kummin
2 tsk salt
3 buljongtärningar
8-10 medelstora potatisar som skärs i lagom bitar

Skär köttet i 3 cm bitar. Skala och skiva löken. Skär paprikan i strimlor. Smält lite margarin i en stekpanna och bryn köttet runt om, peppra och salta. Flytta över köttet till en gryta och häll på vattnet, lägg också i märgbenet. Stek också löken och häll sedan över den i grytan. Lägg i pressad vitlök, paprika, tomatpuré och övriga kryddor. Koka under lock på ganska svag värme ca. 1,2 – 2 timmar. Smaka av med mer vitlök och kryddor om det behövs När ca. en ½ timma återstår lägg i potatisen och koka tills den är mjuk.  Ta upp märgbenet innan du serverar.

Servera gärna med en klick gräddfil och gott bröd.

Marita Curran

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".