Oxfilémedaljonger med örtagårdssås och bakade potatis

8 skivor oxfilé á 60 g
4 bak potatis
2 finhackade schalottenlökar
2 finhackade vitlöksklyftor
2 tsk fransk senap
1 msk koncentrerad kalvfond
2 dl vatten
2 dl grädde
½ dl vitt, torrt vin
Salt och peppar
1 dl finhackade örter. (dill, persilja, basilika och timjan)
Smör

1. Sätt ugnen på 225 C

2. Rulla in potatisen i folie och baka den i ugnen ca 1 timme (utan folie i mikro ca 5 minuter)

3. Fräs schalottenlöken och vitlöken lätt i smör.

4. Tillsätt senap, grädde, buljong och vitt vin.

5. Koka ihop såsen till lagom konsistens, salta och peppra.

6. Blanda i örterna och ställ såsen åt sidan.

7. Stek oxfilén 1-2 minuter på varje sida. Salta och peppra

8. Servera örtagårdssås och bakad potatis med en klick smör i till oxfilén.

Göran Nilsson

    

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".