Köttfärsgryta med vita bönor och paprika

4 personer

500  nötfärs
2 gula lökar , finhackade
1 röd paprika, tärnad
4 vitlöksklyftor, finhackade
500 gram krossad tomat på tetrapack
1 dl chilisås
1½ dl vatten
1 msk koncentrerad kalvfond på flaska
5 dl vita bönor på burk
3 tsk paprikapulver
Salt och nymalen svartpeppar

1: Bryn köttfärs, lök, paprika och vitlök tillsamman i en stekgryta. ( hög stekpanna)

2: Blanda ner krossad tomat, chilisås vatten och fond, låt småkoka 10 minuter.

3: Blanda ner bönor och paprika pulver, lås småkoka i ca 15 minuter.

4: Smaka av med salt och nymalen svartpeppar. Servera ris eller pasta till grytan.  

Göran Nilsson

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".