Fläskfilé med Gäseneost och champinjoner

4 personer

600 g fläskfilé
2 schalottenlök, finhackad
200 gram färska champinjoner
2 dl grädde
1 dl crème fraiche
1 msk koncentrerad kalvfond (flaska)
1 dl vatten
2 tsk svensk senap
2 msk finhackad persilja
200 gram lagrad Gäseneonost
1 tsk salt
2 krm malen svartpeppar

1: Sätt ugnen på 200 C.

2: Skiva fläskfilén i bitar och stek den lätt i smör, salt och peppra.

3: Stek champinjonerna och löken lätt i smör.

4: Blanda grädde, creme fraiche, kalvfond, vatten, senap, persilja, Gäseneost, salt och peppar

5: Lägg fläskfilén på en smord hög ugnssäker form, lägg champinjonerna ovanpå.

6: Häll gräddblandningen över fläskfilén och grädda i ugnen ca 25 minuter.

7: Servera ris och tomatsallad till fläskfilén.

Göran Nilsson

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".