Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
Nya recept från Radiokockarna varje vecka i P4 Sjuhärad

Ugnsbakad koljafilé med fänkål och champinjoner

4 personer

500 g koljafilé
1 Ägg
Vetemjöl
2 st fänkål
200 g champinjoner
3 dl grädde
Salt och nymalen vitpeppar
Smör

1: Sätt ugnen på 200 C

2: Ansa fänkålen och skär den sedan i cm stora skivor.

3: Skär fisken i portionsbitar.

4: Koka fänkålen i lättsaltat vatten i 10 minuter.

5: Skiva champinjonerna och stek dom lätt i smör.

6: Smörj en ugnsfast form med smör. Bred ut fänkålen i formen.

7: Panera fisken genom att vända den i vetemjöl och sedan i 1 uppvispat ägg. Bryn den lätt så att den bara får lite färg på bägge sidor. Den skall bara stekas på ytan, inte helt igenom.

8: Lägg fisken ovanpå fänkålen och strö över lite salt och nymalen vitpeppar.

9: Lägg champinjonerna över fisken och häll på grädden.

10: Sätt in formen i ugnen i 20 minuter.

11: Servera kokt eller pressad potatis till fisken.

Smaklig Måltid

Göran Nilsson 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".