Hallon- och vaniljpudding med chokladmousse i vinglas

6 personer

Vaniljpudding
1 gelantinblad
1 tsk vaniljsocker
1½ msk strösocker
1½ dl vispgrädde
1 dl matlagningsyoghurt 

1: Lägg gelantinbladen i kallt vatten.

2: Koka upp grädde, vaniljsocker och strösocker tillsammans. Ställ åt sidan för att vila i 10 minuter.

3: Låt gelatinbladen smälta i gräddblandningen och vänd försiktigt ner yoghurten. Fördela sedan i ca 6 vinglas, ställ in i kylen och låt stelna.

Vit chokladmousse
100 g vi choklad
2½ dl grädde

1: Hacka chokladen och lägg det i en kastrull tillsammans med grädden. Smält chokladen tillsmmansmed grädden på svag värme, ställ åt sidan och låt svalna. Ställ in chokladen i kylen i 2- 3 timmar.

2: Vispa moussen på låg hastighet till önskad konsistens. (mycket försiktigt så det inte blir grynigt)

Hallon
1½ dl frysta, tinade hallon
2 msk strösocker
1 tsk honung

1: Rör ihop hallon med socker och honung. Fördela vaniljpudding i botten på vinglasen,täck puddingen med hallon och fördela vit chokladmousse på toppen.

En härlig efterrätt till helgen för att piggna till i regnrusket!

Trevlig helg
Göran nilsson

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista