Fjällbrynttryfflar

20 st

1 l grädde
10 g flytande honung
40 g fjällbrynt original messmör
300 g ljus choklad
50 g mörk choklad
Flingsalt till dekoration

Gör så här

1: Koka upp grädde, flytande honung och messmör. Rör hela tiden så att messmöret inte bränner fast i botten av kastrullen.

2: Hacka 200 g ljus choklad och 50 g mörk choklad av god kvalitet och lägg i en skål, häll över den varma grädden och rör tills all choklad smält. Låt sedan bunken stå i kylen minst fem timmar.

3: Smält 100 gram ljus choklad försiktigt i mikrovågsugn eller i vattenbad. Tag fram tryffeln ur kylen och gröp ur klickar med en tesked som rullas till bollar och doppas i den smälta chokladen med hjälp av en gaffel. Lägg bollarna på ett smörpapper, garnera med 1-2 flingor salt och låt dem stelna. Förvara tryfflarna svalt.

Margareta Johansson Frost