Pepparkaksrulle med lingonkesella

3 ägg
1½ dl strösocker
1 dl vetemjöl
½dl potatismjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk pepparkakskrydda

Fyllning
250 g Kesella 10%
2½dl lingonsylt

Beredning

1: Sätt ugnen på 250 grader. Vispa ägg och socker poröst. Blanda vetemjöl, potatismjöl, bakpulver och pepparkakskrydda.

2: Tillsätt mjölblandningen (för att undvika mjölklumpar, sikta gärna) i äggsmeten.

3: Bred ut smeten på bakplåtspappersklädd långpanna, ca 30x40 cm. Grädda rulltårtan i nedre delen av ugnen, ca 5 min.

4: Strö lite socker över kakan. Stjälp upp den på smörpapper. Pensla pappret med lite kallat vatten så går det lättare att dra av pappret. Låt kakan kallna. Blanda kesella och lingonsylt. Bred fyllningen över kakan och rull ihop från långsidan.

Margareta Johansson Frost

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista