Ansjovisgratinerad laxfilé

4 portioner

4 portionsbitar lax
Smör
Salt och nymalen vitpeppar
1 citron, färsk pressad
1 burk ansjovis (50 g)
2 knippe dill, finhackad
1 knippe gräslök, finklippt
2 dl matlagningsgrädde
3 msk ströbröd. 

1: Sätt ugnen på 200 C

2: Lägg laxfiléerna i en smörsmord ugnssäker form, salta och peppra lite

3: Häll citronsaften över laxen.

4: Finhacka ansjovisen och blanda den med grädde, dill, gräslök och lite ansjovisspad.

5: Häll ansjovisgrädden över laxen och strö över ströbrödet.

6: Grädda laxen i ugnen i ca 20- 25 minuter.

7: Servera koktpotatis eller potatismos till rätten.

Trevlig Lucia

Önskar

Göran Nilsson

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista