Apelsin- och pepparkakscheesecake

8-10 portioner

100 g margarin eller smör
30 pepparkakor

FYLLNING:
200 g philadelphiaost
1 dl socker
3 ägg
1 msk finrivet apelsinskal
2 msk pressad apelsinsaft

TOPPING
2 dl créme fraiche
½ dl florsocker
1 apelsin eller granatäpple

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 175 grader. Smält matfettet och låt det svalna lite. Mixa eller stöt pepparkakorna. Rör ner matfettet i pepparkaksmulorna. Bred ut det i en rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Ställ in formen i ugnen. Låt grädda i ca: 10 min.

2. Blanda ihop ost och socker. Rör ner ett ägg i taget och till sist apelsinskalen. Bred ut smeten på pepparkaksbotten. Ställ in formen mitt i ugnen och grädda i 30 min. Låt kakan kallna. Rör ihop créme fraiche och florsocker. Bred ut detta på kakan och garnera med apelsinskal eller granatäppelkärnor. Ställ kallt innan servering.

Marita Curran

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista