Smörstekt Regnbågsfilé På Jämtländskt vis

4 Regnbågsfiléer

Mjöl
Smör
2 schalottenlök, finhackad
½ Msk koncentrerad fiskfond
1½ dl vatten
3 dl vispgrädde
1 msk messmör
3 msk finskuren gräslök
2 msk finhackad dill
Salt och nymalen vitpeppar

1: Smörfräs schalottenlök i en kastrull utan att den tar färg.

2: Häll på fiskfond, vatten och grädde.

3: Blanda ner messmöret.

4: Koka såsen till lagom krämig konsistens.

5: Blanda ner gräslök och dill i såsen, salta och peppra.

6: Dela regnbågsfiléerna i 2 bitar och vänd dom i vetemjöl, salta och peppra.

7: Stek regnbågsfiléerna i smör i ca 2 minuter på varje sida.

8: Servera pressad potatis, sås och nykokt broccoli till regnbågen

Smaklig Måltid

Önskar

Göran Nilsson

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".