Indisk morotssallad

4-6 pers

500 g grovt rivna morötter
1 msk smör
1-2finhackade  gröna chili frukter
1,5 tsk svarta senapsfrön
1 msk socker
6 finhackade lagerblad
1 tsk pressad citron
4 msk yoghurt
2 msk hackade jordnötter eller cashewnötter
1 knippe koriander, kan uteslutas

1. Skala och riv morötterna, ta bort kärnorna och finhacka chilin. Värm smöret tills det börjar fräsa, sätt till senapsfröna, men ha ett lock till hands för det kommer att hoppa. Sätt till chilin och finhackade lagerblad när fröna lugnat sig och fräs ytterligare ca 10-15 sek.

2. Sänk värmen och tillsätt sockret, låt det smälta och lägg i morötterna. Rör om snabbt så att allt blandas. Låt puttra ca 2-3 minuter, morötterna ska vara nätt och jämt mjuka. Är du osäker på chilin, ta lite mindre till att börja med och smaka dig fram.

3. Ta pannan från värmen och låt svalna lite. Blanda ner citronsaft och yoghurt, smaka av med salt. Servera salladen kall eller ljummen strö över nötter och koriander precis innan servering.

Marita Curran 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista