Ingefärskokta päron smaksatta med citrongräs samt kall Sabayonssås, passionsfrukt och hallon

4 portioner

4 päron, Skalade och urkärnade
1 liter vatten
1 dl socker
2 st citrongräs, delade på längden
3 cm ingefära, skalad
2 dl socker 

Sabayonssås
3 äggulor
1 dl socker
6 cl torrt vitt vin
1 dl vispad grädde 

100 g frysta hallon
2 msk socker
4 passionsfrukter

1: Koka upp vatten med socker, citrongräs och ingefära.

2: Lägg ner päronen, låt koka i ca 20 minuter tills dom är mjuka.

3: Låt päronen svalna i sin egen lag.

4: Blanda frysta hallon och socker i en bunke.

5: Låt hallon stå framme i rumstemperatur till päronen är klara.

6: Dela och gröp ur passionsfrukten i en bunke

Sabayonssås 

1: Blanda äggulor, socker och vitt vin i en kastrull.

2: Vispa alla ingredienser kraftigt över värme tills den blir tjock och krämig.

3: Ta bort sabayonsåsen från spisen och vispa den vidare så att den blir kall.

4: Rör försiktigt ner den vispade grädden. Dela päronen på längden och lägg dom i 4 djupa tallrikar. Häll Sabayonsåsen över päronen och skeda över passionsfrukt och hallon

 Göran Nilsson

  

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".