Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
Nya recept från Radiokockarna varje vecka i P4 Sjuhärad

Citronpeppar halstrad lax med mango, chili och rostade jordnötter

Publicerat fredag 5 mars 2010 kl 10.53

4 personer

800 g lax
Salt
1 ½ citronpeppar
½ Dl jordnötter
2 msk rapsolja
1 mango, skalad och tärnad
12 cocktail tomater (röda och gula)
1 liten skivad rödlök
1 mindre röd chilifrukt, finhackad
1 dl finstrimlad vitkål
2 msk färsk koriander, finhackad
1 lime, färskpressad
1 tsk flingsalt
2 tsk socker

1: Skär laxen i portionsbitar. Salta bitarna och vänd dom i citronpeppar. Halstra laxen i en het panna i rapsolja så att den får en fin gyllenbrun färg på båda sidor. Sätt i laxen i ugnen på 200 grader i ca 6 minuter.

2: Rosta jordnötterna i en het stekpanna hastigt. 

3: Blanda alla övriga ingredienser tillsammans med jordnötter, limesaft, salt och socker. Servera laxen rykande varm tillsamman med salladen. 

Göran Nilsson

 

 

 

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".