Kalles sill- eller strömmingspett

4 port

12 sillfiléer (eller strömming)

Fyllning:
½ dl lättmajonnäs
½ dl Kesella
2-3 msk kaviar (typ Kalles)
½-1 dl grahams- eller rågmjöl
1 krm salt
flytande margarin att steka i

8-10 grillspett eller 24 tandpetare

Gör såhär:

1. Skölj sillfiléerna. Drag av skinnet. På så sätt får man bort ryggfenan och de kraftigaste benen.

2. Blanda samman majonnäs, Kesella och kaviar. Lägg ut fyllning på varje filé och rulla ihop till en rulle (ungefär som rulltårta). Trä en tandpetare igenom rullarna eller trä rullarna på ett spett.

3. Blanda mjölet med salt.

4. Rullarna eller spetten rullas i mjölblandningen.

5. Stek rullarna i matfett på medelstark värme.

6. Servera med potatismos, lingonsylt och råkost.

Margareta Frost-Johanson

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".