Så beräknar du buffématen

Laga mat till många är inte det lättaste. Och har man italiensk buffé är det lätt att bli stående med massor av pastasallad över. Hur mycket går det egentligen åt...?

Radiokocken Marita Curran har cateringfirma och brukar räkna så här:

Pastasallad: räkna med 50 gr pasta per person (ett paket pasta på 500 gr räcker alltså till 10 pers). Om potatis är grunden: 2-3 potatisar/person. En paj är lagom till ca 10 pers. Till det spett av 100-120 gr kött. Det är en bra bas att utgå från.

Lägg sedan till ett par kalla såser (t ex pesto), 80-100 gr charkuterivaror (parmaskinka/salami), småplock efter eget huvud: marinerade champinjoner, oliver, små pizzasnäckor... Plus ett par ostar (hård och mjuk) och bröd. Gärna frukt i bitar.
Här hittar du några av recepten till Maritas italienska buffé:

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".