Lammkotletter med fänkålssmörsås

4 personer

12 lammkotletter
Smör till stekning
Salt och nymalen svartpeppar 

Fänkålssmör
30 g mjukt smör
30 g fänkål

Finhacka fänkålen och mixa tillsammans med smöret till en jämn massa  

Fänkålsmörsås
1 finhackad schalottenlök
½ Msk tomatpuré
½ rödvin
3 dl vatten
1 msk koncentrerad kavfond
Salt och nymalen vitpeppar

1: Fräs löken lätt i en kastrull utan att den tar färg. Tillsätt tomatpuré och fräs lätt. Häll på rödvinet och koka ner till halva mängden återstår. Häll på vatten köttfond och koka ner till lagom tjock konsistens. Smaka av med salt.

2: Vispa ner fänkålssmöret i såsen.

3: Stek eller grilla lammkotletterna, salta och peppra. Servera lammkotletterna med ugnstekt potatis.

Göran Nilsson 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista