Pastasallad med kyckling

Pastasallader är enkelt och praktiskt att servera på sommaren. Du kan kombinera olika pastasorter och grönsaker med andra tillbehör. Servera gärna tillbehören vid sidan om så kan var och en välja det som passar.

 

Gör så här

1. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet el använd överbliven/sparad pasta från tidigare middag.

2. Knaperstek baconet och låt det rinna av på ett hushållspapper.

3. Skär kycklingköttet i lagom stora bitar.

4. Blanda majs och haricots verts med pastan. Halvera cocktailtomaterna. Dela gurkan på längden och skär i skivor. Dela purjolöken mitt itu på längden, skölj noga och skär i strimlor. Blanda ner tomater och gurka i salladen. Tillsätt kyckling och bacon. Rör i peston.

5. Servera fetaost, soltorkade tomater och oliver som tillbehör.

6. Dekorera med rucolasallad och Basilika.

Ingredienser
250 g okokt pasta (el pasta från tidigare middag)
300 g kycklingkött (ugnsstekt från söndagens middag)
150 g bacon
100 g majskorn, färska förvällda el från frysen
100 g haricots verts, färska förvällda el från frysen
10 st cocktailtomater
½ gurka, 200 g
1 dm purjolök, ca 50 g
1 dl pesto

Tillbehör (att blanda i eller servera till)
50 g fetaost, tärnad
50 g soltorkade, marinerade tomater
50 g svarta oliver
Rucculasallad
Basilika 

Istället för kött från en ugnstekt/grillad kyckling och knaperstekt bacon kan du använda strimlor av kassler eller korv.

Vegetariskt alternativ är ungsstekt/grillad cornfileér och knaperstekt facon.

Martina Svensson, Hushållningssällskapet 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".