Rotfruktsbiffar med remoladsås, Foto: SR Sjuhärad

Fläskrulader med sås på äppelcider och ädelost samt rårörda lingon

4 portioner

600 g benfri kotlettrad

Smör till stekning

1 gul lök

1 äpple

100 g rimmat sidfläsk

2 msk svensk senap

2 msk ströbröd

1 ägg

1½ msk koncentrerad kalvfond

5 dl vatten

3 dl Herljunga äppelcider

2 msk ädelost

2 dl vispgrädde

1: Skär köttet i 8 tunna skivor och banka ut mellan plastfolie.

2: Skala löken och kärna ur äpplet, finhacka löken och tärna äpplet.

3: Skär fläsket i små tärningar och stek dom tillsammans med löken.

    Låt svalna

4: Blanda fläsk, lök, äpplen, senap, ströbröd och ägg i en bunke.

5: Fördela fyllningen på köttet, rulla ihop till rulader och fäst med en tandpetare.

6: Bryn ruladerna i smör i en stekpanna, salta och peppra.

7: Lägg över ruladerna i en gryta, häll på vatten, fond och cider.

8: Låt ruladerna koka på svag värme under lock i ca 30 minuter eller tills dom är möra.

9: Tag ur ruladerna från grytan och håll dom varma. Sila buljongen i en annan kastrull.

10: Häll på grädde och smula ner ädelosten, låt såsen koka till lagom tjock konsistens.

      Smaka av med salt och nymalen vitpeppar.

11: Tag bort tandpetarna rån ruladerna.

Servera ruladerna med potatismos, rårörda lingon och brysselkål

Rårörda lingon

2 dl frysta lingon

½ Dl socker

1: Blanda sockret med lingonen. Rör lingonen tills sockret lösts upp.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".