Sallad med grönkål, frukt och nötter

250 g färsk grönkål

1 apelsin

1 (rött) äpple

½ dl russin

½ dl hasselnötter eller mandel

3 msk pressad apelsin

2 msk pressad citron

1 msk flytande honung

3 msk olja

salt

 Låt russinen mjukna i kallt vatten i ca 15 minuter.

Ta loss de inre mjuka bladen på grönkålen. Lägg dem i kokhett vatten i 1 minut. Kyl dem snabbt i iskallt vatten. Låt rinna av. Skär bladen i mindre bitar.

Skala och filea apelsinen. Skölj och kärna ur äpplet. Skär det i små bitar.

Grovhacka nötterna. Häll av vattnet från russinen.

Rör samman dressingen och smaka av.

Blanda allt till salladen och häll över dressingen. Pressa ner salladen med en assiett och låt den stå kallt ett par timmar. Lyft salladen med en gaffel före serveringen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".