Lax á la Greta

4 portioner

6 stor potatisar
Smör till stekning
600 g färsk laxfilé
1 finhackad gul lök
1½ msk svensk senap
3 äggulor
1 knippe finhackad dill
Salt och nymalen vitpeppar

1: Skär bort skinnet på laxen. Skär laxen i små tärningar.

2: Skala och skär potatisen i fina tärningar.

Råstek den i smör, salta och peppra. Håll den varm.

3: Blanda lax, lök, senap, äggulor, dill, salt och nymalen vitpeppar. Stek laxen laxröran i smör några minuter. Lägg potatisen på en sida på ett uppläggningsfat. Lägg laxröran bredvid potatisen.

4. Servera en fräsch sallad till Greta.

Trevlig Helg

Göran Nilsson

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".