Kycklinggryta med färg och smak

En kycklingrätt som Martin Stenport tipsade om i Löthberg&Vasell.

Anpassa mängderna efter antalet ätande.

Kycklingfiléer
Gul lök
Färska champinjoner
Röd paprika
Paprika/chili-creme fraiche
Mellangrädde
Kycklingbuljongtärning
Socker
Salt
Peppar

Skiva champinjonerna, hacka löken och dela paprikan i mindre bitar. Bryn champinjoner, lök och paprika i lite olja icirka 10 minuter.

Strimla kycklingen, lägg i den, salta, peppra och lägg i cirka en matsked socker samt smula ner kycklingbuljongtärningen. Låt puttra i cirka 15 minuter.

Häll i creme fraichen och mellangrädde tills grytan frå lagom konsistens. Låt puttra på svag värme i cirka 20 minuter.

Servera med färsk bandpasta.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".