Räkor. Foto: Anders Wiklund/Scanpix

Ostgratinerad räksmörgås med pepparrot och dill

Göran Nilsson tipsar om denna smörgås som kan ätas som förrätt, eller varför inte till fredagsmyset?

Till 4 personer behövs:

4 skivor formbröd
32st räkor med skal
1 dl Cremé fraiche
2 finhackade vitlöksklyftor
2 msk färskriven pepparrot
3 msk finhackad dill
125 g riven lagrad ost

1: Skala räkorna och fördela dem på formbrödet.

2: Blanda crème fraiche med vitlök, pepparrot, dill och hälften av osten. Skeda blandningen över räkorna och strö över resten av osten.

3: Sätt in smörgåsarna i ugnen i ca 10 minuter eller tills de fått en fin gyllenbrun färg.

Lycka till!

/Göran Nilsson

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".