Parmesanpaj

En lättfixad parmesanpaj som passar perfekt till kvällsmyset! Receptet är från matbloggaren Jennie Benjaminsson.

Pajskal

150g tärnat smör
3 dl mjöl
0,5 tsk salt
ev. 2 msk kallt vatten

Fyllning

4 dl creme fraiche
2 dl mjölk
200g finriven parmesanost
3 ägg
salt & nymalen vitpeppar

Gör så här:

Nyp ihop smör, mjöl och salt. Tillsätt ev. en skvätt kallt vatten. Forma hastigt till en slät deg. Tryck ut degen i en pajform. Nagga och förgrädda pajskalet i 200 grader, ca 15 min.

Vispa ihop alla ingredienser och smaka av med salt och vitpeppar. Häll fyllningen i det förgräddade pajskalet och grädda i 200 grader, ca 40 min. Täck ev. över pajen med aluminiumfolie under gräddningen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".