Mandel- och aprikosfyllt kycklingbröst med myntayoghurt

Kycklingbröst med lite annorlunda fyllning, signerat radiokocken Göran Nilsson.

4 personer

4 kycklingbröst
50 g skålad sötmandel
6 torkade aprikoser
2 schalottenlökar
½ tsk salt
2 msk flytande honung
Flingsalt

Sätt ugnen på 200 grader. Rosta mandeln i en het stekpanna tills den fått en fin färg. Strimla aprikoserna och finhacka schalottenlöken.

Blanda mandel aprikos, salt och schalottenlök.

Gör en ficka i kycklingen och fyll med mandelblandningen. Förstek kycklingen i en stekpanna, 1 minut på varje sida. Lägg kycklingen på smord ugnsform och pensla på honung, strö på lite flingsalt.

Sätt i kycklingen i ugnen i ca 15 minuter eller tills köttsaften är ljus.

Myntayoghurt

3 dl turkisk yoghurt
½ dl strimlad färsk mynta
2 msk olivolja
½ tsk salt
1 tsk socker

Blanda alla ingredienser till myntayoghurten.

Servera ugnstekt potatis och kokta vårprimörer till kycklingen och myntayoghureten.

Glad vår!

Göran Nilsson

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".