Chili- och vitlöksgratinerade havskräftor med koriander

4 personer

8 st havskräftor
50 gr smör
1 röd chili
4 vitlöksklyftor
1 kruka koriander
1 tsk flingsalt

1: Sätt ugnen på 225 grader.

1: Lägg smöret i en bunke i rumstemperatur så att det blir mjukt.

2: Dela havskräftorna på längden. Skölj av kräftorna.

3: Dela chilin på längden och skrapa ur kärnorna. Finhacka vitlöken och den färska koriandern.

4: Blanda smör, chili,vitlök,koriander och flingsalt

5: Klicka smöret på havskräftorna. Sätt in havskräftorna i ugnen i ca 10 minuter. Servera havskräftorna med bröd.

Göran Nilsson

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".