Sockeröverbakad regnbåge med nässelsås

4 personer

600 g regnbågsfilé
4 msk socker
½ Msk salt
Rivet skal från 1 citron (ej det vita)

Gör så här:

1: Sätt ugnen på 200 grader

2: Dela regnbågen i 8 jämnstora bitar. Blanda socker, salt och citronskal.    Fördela blandningen över regnbågen

3: Lägg regnbågen på en smord ugnsform och låt regnbågen dra åt sig sockerblandningen. Sätt in regnbågen i ugnen i cirka 15 minuter.

Nässelsås 
1½ liter späda nässlor
1 msk smör
2 finhackade schalottenlökar
1½ dl kycklingbuljong
3 dl grädde
1 tsk socker
Salt

Gör så här: 

1: Skölj och plocka bladen på nässlorna. Koka upp vatten i en kastrull och låt dom koka i 7 minuter. Häll dem i ett durkslag och låt dom rinna av. Låt dom svalna något. Finhacka nässlorna.

2: Hetta upp smör i en kastrull och fräs schalottenlöken lätt. Tillsätt kycklingbuljong och grädde och låt koka till lagom tjock konsistens.

3: Blanda ner nässlor och socker, smaka av med salt.

Servera färsk potatis och nykokta vårprimörer till regnbågen

Smaklig Måltid

Göran Nilsson

 

      

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".