Citron – och Sockeröverbakad rödingfilé med trattkantarellsås smaksatt med enbär

4 personer

 

600 g rödingfilé
4 msk socker
½ msk salt
Rivet skal från en citron ( ej det vita på skalet)
Trattkantarellsås smaksatt med enbär
1½ dl förvällda trattkantareller
Smör
1 schalottenlök, finhackad
6 torkade enbär, finhackad
1 tsk koncentrerad kycklingfond
3 dl grädde
1 dl vatten
Salt och nymalen vitpeppar
1 nypa socker
 

1: Sätt ugnen på 200 grader.

2: Skär rödingen i 8 fina bitar. Blanda socker, salt och citronskal. Fördela blandningen över rödingen. Lägg fisken på en smord ugnsform och låt rödingen dra åt sig sockerblandningen i en timme. Sätt in fisken i ugnen i ca 10-15 minuter.

3: Grovhacka trattkantarellerna. Smörfräs kantarellerna tillsammans med schalottenlök och enbär några minuter. Häll på grädde kycklingfond och vatten. Låt såsen koka till lagom tjock konsistens, Smaka av såsen med salt och nymalen vitpeppar och en nypa socker.

4. Servera nykokta grönsaker och kokt eller pressad potatis till rödingen.

Smaklig måltid

Göran Nilsson