Ugnsstekt kycklingbröst med dragonsås

4 personer

4 kycklingbröst
1½ msk rapsolja
Rivet skal från 1 citron (Ej det vita)
1 tsk salt
1 krm svartpeppar 

Dragonsås
1 finhackad schalottenlök
3 tsk torkad dragon
2 tsk flytande honung
2 dl kycklingbuljong
2 dl grädde
Salt och peppar

1: Sätt ugnen på 200 grader.

2: Blanda rapsolja och citronskal. Lägg kycklingbrösten på en smord ugnsform. Pensla på oljan, salta och peppra, sätt in ugnsformen i ugnen i ca 15 minuter.

3: Börja med såsen.

4: Smörfräs schalottenlök och dragon lätt i en kastrull.

5: Häll på kycklingbuljongen och låt den koka ner till hälften.

6: Blanda ner honungen och häll på grädden.

7: Låt såsen koka till en lagom tjock konsistens, salta och peppra.

8: Servera gärna hasselbackspotatis, grillad tomat och brocoli till rätten

Göran Nilsson

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".