Kycklingsallad med vitlöksdressing

Göran Nilsson lagar till en kycklingrätt denna fredag.
4-6 personer

150 g pasta
3 st kycklingbröst
16 cocktailtomat, i klyftor
 1/2 gurka, skalad och i tärningar
4 dl strimlad grönallad
1 dl soltorkad tomat, finstrimlad
3 skivor formbröd i små tärningar
2 röda äpplen, urkärnad och i tärningar
Flingsalt
Svartpeppar från kvarn

Gör så här:

1: Krydda och stek kycklingen.

2: Koka pastan. Spola pastan i kallt vatten och häll i ett durkslag.

3: Låt kycklingen svalna. Skär kycklingen i tärningar.

4: Stek dom tärnade brödtärningar i smör och lägg dom sedan på ett hushålppper.

5: Blanda alla ingredienser och smaka av med lite flingalt och svartpeppar.

Vitlöksdressing
1 dl majonäs
1 1/2 dl crème fraiche
4 vitlöksklyftor, mycket finhackad
Salt
Socker 

Blanda alla ingredienser och smaka av med salt och socker

Göran Nilsson

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".