Kycklinggryta med vårens primörer

Lättlagad kycklinggryta med vårliga smaker av Calle Westerholm

4 personer

1 st hel färsk kyckling
1 L färdigblandad kycklingbuljong
2 dl vispgrädde
2 msk dijonsenap
1 msk citronsaft
200 gr färskpotatis
1 knippe vårlök
2 st morötter
100 gr sockerärtor
2 st vitlöksklyftor
2 st kvistar färsk timjan
Salt
Peppar

Gör så här:

1. Skär ner kycklingen i mindre bitar.

2. Lägg bitarna i en kastrull ihop med timjan och häll på buljongen.

3. Salta lite och pressa i vitlöken. Låt det sjuda försiktigt i 30 minuter.

4. Tvätta potaisen och skala morötterna.

5. Skär morötterna i minre bitar och låt dem, potaisten och vårlöken sjuda med i ytterligare 15 minuter.

6. Ta försiktigt upp grönsakerna och kycklingen ur kastrullen.

7. Låt buljongen koka ihop till ca 3 dl återstår. Häll i grädde och låt det koka ihop ett par minuter.

8. Ta en ny kastrull och fräs senapen med lite smör.

9. Sila över såsen genom en finmaskig sil till den nya kastrullen.

10. Smaka av med salt, peppar och citronsaft.

11. Lägg i kycklingen, grönsaker och sockerärtor i ett djupt serveringsfat. Slå över den varma såsen och servera direkt.

Calle Westerholm

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista