Fruktsallad á la Robert

Robert Öhman har lagat lyxig fruktsallad.

1st färsk ananas, skuren i små kuber
1st cantaloupemelon, i små kuber
125g blåbär
250g jordgubbar, delade
1st granatäpple
3st passionsfrukter
150g röda vindruvor, utan kärnor
0.5dl hallonvinäger
0.5dl flytande honung

Gör så här:

1. Blanda alla ingredienser och låt stå att marineras i minst 1timme.

För efterrätt:

Toppa salladen med en mousse av matyoghurt och mascarponeost som blandas med rivet skal av 1st citron. Samt småkakor som rostas i lite smör i het panna.

För frukost dagen efter:

Servera fruktsalladen med topping av turkisk yoghurt, honung och valnötter. Eller en topping med keso.

Robert Öhman

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".