Ingefärskokta päron smaksatta med citrongräs samt kall Sabayonssås

Göran Nilssons fruktdessert.

4 portioner

4 päron, Skalade och urkärnade
1 liter vatten
2 dl socker
2 st citrongräs
3 cm ingefära
2 dl socker

Sabayonssås
3 äggulor
1 dl socker
8 cl torrt vitt vin
1 dl vispad grädde

Gör så här: 

1: Koka upp vatten med socker, citrongräs och ingefära.

2: Lägg ner päronen och låt koka i ca 20 minuter tills dom är mjuka.

3: Låt päronen svalna i sin egen lag.

4: Blanda äggulor, socker och vitt vin i en kastrull.

5: Vispa alla ingredienser kraftigt över värme tills den blir tjock och krämig.

6: Ta bort sabayonsåsen från spisen och vispa den vidare så att den blir kall.

7: Rör försiktigt ner den vispade grädden.

8: Dela päronen på längden och lägg dom i 4 djupa tallrikar.

Servera gärna lite hallon till päronen 

Göran Nilsson

  

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".