Kokospanerad rödtungsfilé med limesås smaksatt med röd chili och wokade grönsaker

Göran Nilsson bjuder på thaiinspirerad fisk-

4 portioner

4 dubbelfiléer av rödtunga (8 enkelfiléer)
Mjöl
2 uppvispade ägg
4 msk kokos
2 msk ströbröd
Smör och rapsolja till stekning
Salt och nymalen vitpeppar

Gör så här: 

1. Blanda kokosflingor och ströbröd.

2. Salta och peppra rödtungan. Vik ihop fisken en gång, Panera fisken i denna ordning, mjöl ägg och kokosblandningen. Stek fisken gyllenbrun i smör och olja.

Limesås
Smör
1 finhackad schalottenlök
1/2 -1 röd chili
Rivet skal från en limefrukt ( ej det vita)
Saften från en limefrukt
1 dl fiskbuljong
3 dl matlagningsgrädde
1 msk majsenamjöl blandas med vatten
Salt
Socker

Gör såhär 

1. Dela chilin på längden och tag bort kärnorna. Strimla chilin i mycket små strimlor.

2. Fräs schalottenlök, chili och limeskal hastigt i några sekunder,

3. Häll på limesaft och fiskbuljong, låt koka till halva mängden återstår.

4. Häll på grädden och låt koka i 4 minuter.

5. Blanda ner majzena blandningen och koka ytterligare några minuter tills konsistensen är lagom tjock.

6. Smaka av med salt och en nypa socker.

Woka valfria grönsaker i olja och häll gärna på lite thailändsk oystersås på grönsakerna.

Servera ris till rödtungan

Göran Nilsson

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".