Couscoussallad

4 personer

1 zuzzini
3 mindre paprikor, röd, gul och grön
1 mindre rödlök
4 vitlöksklyftor
3 msk olivolja
Flingsalt
1.5 dl mandel
100 g tärnad fetaost

Couscous
3 dl vatten
3 dl couscousgryn
1 tsk salt

Gör så här: 

1. Sätt ugnen på 200 grader

2. Skär grönsakerna i bitar, finhacka vitlöken och klyfta rödlöken.

3. Lägg grönsakerna och löken på en smord ugnsplåt, skeda över olivoljan och strö på lite flingsalt och rör om ordentligt.

4. Sätt in grönsakerna i ugnen i 15 minuter, rör om då och då.

5. Koka upp salt och vatten. Häll i couscousgrynen och lyft kastrullen från spisen. Sätt på ett lock och låt stå till övriga ingredienser är färdiga.

6. Skålla och skala mandeln. Stek mandeln i lite olja i en stekpanna så att den blir gyllenbrun.

7. Blanda den ljumna couscousgrynen med, rostade grönsaker, fetaost och mandel.

Göran Nilsson