Foto: Amanda Petersson

Kycklinglårfiléer smaksatt med persilja och citron samt ugnstekta grönsaker

4 personer

800 g kycklinglårfilé
1 knippe persilja
50 g smör
Rivet skal från en citron
Saften från en citron
3 vitlöksklyftor, finhackade
Flingsalt och svartpeppar från kvarn

Gör så här

Sätt ugnen på 200 grader

1. Hacka persiljan och blanda med smör, citronskal, citronsaft och vitlök. Krydda kycklingen med flingsalt och svartpeppar från kvarn. Fördela smöret på kycklingen. Lägg kycklingen på en smord ugnsplåt.

Ugnstekta grönsaker
4-6 spetspaprikor i olika färger (4 vanliga paprikor)
1 squash
1 knippe färsk gul lök
1 knippe färsk röd lök
8 vitlöksklyftor
3 msk olivolja
1 tsk salt och svartpeppar från kvarn

Gör så här:

1. Halvera, kärna ur paprikan och skär paprikan i större bitar, skär squashen i bitar och Skär löken i stora klyftor. Blanda paprika, squash, lök och vitlök med olivolja i en bunke. Krydda med en tsk salt och svartpeppar från kvarn.

2. Sprid ut grönsakerna bredvid kycklingen och tillaga i mitten av ugnen i ca 25 minuter tills kycklingen är genomstekt, 75 grader innertemperatur.Rör om grönsakerna efter halva stektiden.

Servera kyckling med ris eller bröd

Göran Nilson

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".