Vår sommarvikarierande radiokock Leif Mannerström trivs i maritim miljö. Foto: Scanpix
RADIOKOCKEN 23 juli

Laga Mannerströms simpla sommarborre

Radiokockarna har semester, men vi tar in en riktig baddare för att lära oss laga semesterfisken. Stjärnkocken Leif Mannerström spenderar sommaren på familjens gård i Tvärred, och tipsar om hur enkelt det är att tillaga fisken man fångar själv.

För 4 personer

Ingredienser:

600 g färsk abborrfilé (gärna fiskad själv, filead och byxad)
400 g färska, handplockade kantareller.
50 g smör
3 dl grädde                               
1 dl mjöl
Salt och peppar
Krondill
Färskpotatis

Gör så här:

Börja med stuvningen. Ansa kantarellerna väll. Stek dem i smör, salta lite och pudra sedan med 0,5 dl mjöl. Rör runt och tillsätt grädden. Låt stuvningen koka ihop och krydda efter behag med salt och vitpeppar. Toppa med lite färsk krondill precis innan servering.

Salta fisken lätt, vänd den i resten av mjölet och stek sedan i smör ett par minuter på varje sida. Snabbt och enkelt.

Servera med färskpotatis och trevligt bordssällskap.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".