Fruktflarn i olika varianter. Foto:Christian Naumanen
RADIOKOCKEN 30 juli

Laga radiokockens fräscha fruktflarn

På sommaren passar det bra med lättare och fräscha efterrätter. Vår radiokock Ann tipsar om fruktflarn som är enkla och snabba att göra.

4-6 portioner

Ingredienser:
250 gr kyld smördeg
1 ägg

Fyllning kan man välja efter eget tycke och smak, några exempel:

  • tunnskivade äpplen, några hackade mandlar, råsocker, kanel
  • tunnskivade päron, hackad mörk choklad
  • skivad nektarin el. persika, frysta hallon, lite socker
  • jordgubbar, lime, ljust muscovadosocker

Gör så här:
Dela smördegen i fyra delar. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Pensla smördegen med uppvispat ägg. Lägg på fyllningen men lämna en smal kant runt om. Grädda i 200° i ca 20 minuter. Dela i mindre bitar och servera med vaniljglass.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".