Festkassler med vitlök och tomat

"En bra och snabb rätt efter jobbet"
2:24 min

Radiokocken Ann bjuder på en rätt som passar fint även en vardag, namnet till trots.


4 portioner

  • 400 gr kassler
  • 2 tomater
  • 3 dl grädde
  • 1,5 tsk potatismjöl
  • 1 riven vitlöksklyfta
  • ½ dl finhackad persilja
  • ½ tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 dl riven ost

Skiva kasslern i 3 mm skivor och dela tomaterna. Vik kasslerskivorna och lägg dem och tomathalvorna i en ugnssäker form.

Blanda de övriga ingredienserna. Häll blandningen över kasslern och på tomaterna.

Tillaga i mitten av ugnen vid 225° ca. 15 minuter. Servera med kokt ris.

// Hälsningar Ann

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".